Copy
HTML verze Metodických listů

Vítejte u měsíčníku Českého svazu orientačních sportů, který by měl přinést trenérům a organizátorům metodickou podporu, informovat o novinkách a motivovat je ke sdílení zkušeností, rad a tipů pro trénink i pořádání.

Novinky

Srovnávací testy mládeže
Byly vypsány termíny testování, více info již brzy na webu.
pátek 27. 8. - Svitavy
sobota 28. 8. - Olomouc
pondělí 30. 8. - Praha
úterý 28. 9. – Pardubice

 
Nové OB postupy
Nový web OB Postupy umožní zakreslení postupů ze závodů, běžcům nabízí propojení se Stravou a pořadatelé jednoduše přidají svůj závod či trénink.

Výběr dorostu LOB - cesta k repre

Nové vedení juniorského a dorosteneckého týmu připravilo informace k následující sezóně. Členství v dorosteneckém týmu je otevřené všem zájemcům na sobě pracovat a postupovat dále. Zájemci se mohli hlásit do 15. 6. Více na webu sekce LOB.
 
YO!Camp 2021
Na konci srpna se v RS Nesměř uskuteční týdenní kemp plný přednášek, workshopů a besed pro mladé orienťáky ve věku 15 – 23 let. Akce je zaměřena na nadšené orientační běžce, kteří mají zájem o další stranu orientačního běhu – pořádání závodů, mapování nebo trénování svěřenců. Přihlášky byly spuštěny 17. března, více informací v ORISu.
 

Teorie

 
Po rozkliknutí obrázků níže se dostanete na připravené mapové úlohy a tréninkové tipy.

Zajímavé odkazy

 
Kliknutím na obrázek se dostanete na příslušnou stránku. 

umimbehat.cz - instagramový profil projektu zaměřujícího se na analýzu běžecké techniky a její zlepšení. "Chceme, aby běžci plnili své vysněné cíle a předcházeli zraněním," říká Radim Kůta, atletický trenér I. třídy a kondiční a běžecký trenér TJ Dukla u moderního pětiboje.

Maphia Horse - orientační hry  - mobilní orientační závod je něco mezi orientačním během a mobilní únikovou hrou. Důležitý není příběh, ale to, jak rychle a správně absolvujete trasu. Všechny hry se odehrávají v přírodě v terénu. Správné odpovědi zadáváte do aplikace v mobilu a z ní také získáváte indicie k úspěšnému dokončení hry. Při hře se hodnotí získaný počet bodů a teprve při shodě rozhodne čas. Všechny tyto údaje zaznamenává aplikace.
 

Děkujeme moc Lence Mechlové (SHK), Evě Kaškové a Pavle Vokálové (obě CHA) a Evě Voborníkové (CTB) za poskytnutí metodických materiálů.

Rádi uvítáme materiály, postřehy a zkušenosti od trenérů na e-mailu
metodika@orientacnisporty.cz.

Facebook
Metodika ČSOS
Copyright © 2021 Český svaz orientačních sportů, All rights reserved.


Kontaktujte nás:
metodika@orientacnisporty.cz


Chcete změnit nastavení příchozích e-mailů?
Můžete aktualizovat vaše preference nebo se odhlásit z odebírání.

 






This email was sent to redakce@o-news.cz
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Český svaz orientačních sportů · Zátopkova 100/2 · Praha 169 00 · Czech Republic

Email Marketing Powered by Mailchimp